بازگشت به صفحه کامل

انتخاب دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان مشاور فناورانه میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام

انتخاب دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان مشاور فناورانه میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام


انتخاب دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان مشاور فناورانه میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: مطالعات میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام از سوی وزارت نفت به این دانشگاه، واگذار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حقیقی امروز ۱۱ تیرماه در نشست خبری تشریح آخرین دستاوردهای دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه که در تالار جلسات حوزه ریاست برگزار شد، اظهار کرد: مدت‌زمان این پروژه ۱۰ سال است که شامل چندین پروژه کوچک‌تر می‌شود.

وی بیان کرد: پیش‌ازاین چندین پروژه مطالعات میادین نفت و گاز از سوی وزارت نفت به برخی دانشگاه‌های کشور واگذارشده بود که دانشگاه شهید چمران اهواز نیز مطالعات این میدان را انجام می‌دهد.

حقیقی، افزود: اجرای طرح مطالعاتی میدان نفت و گاز تنگ بیجار یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های صنعتی در تاریخ فعالیت‌های پژوهشی و صنعتی این دانشگاه است که دستاورهای مهمی را در زمینه افزایش توان ملی و مشارکت پژوهشگران داخلی در مطالعات صنعتی در پی خواهد داشت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبت‌های خود، بیان کرد: در دهه‌های ۴۰ تا ۶۰ شمسی هدف اصلی آموزشی عالی پرورش نیروهای متخصص برای استفاده از علوم وارداتی بود که به این وظیفه نیز به‌خوبی عمل شد.

حقیقی، ادامه داد: در دهه ۷۰ تا ۸۰ دانشگاه‌ها تولید علم را در دستور کار قراردادند و در مراکز علمی به پژوهش و تحقیقات پرداخته شد؛ از اواسط دهه ۸۰ نگرش جامعه نسبت به دانشگاه تغییر کرد و از سوی دیگر نیز دانشگاه‌ها نیاز داشتند مسئولیت و مأموریت‌های جدیدی را برای خود تعریف کنند.

حقیقی، با اشاره به وضعیت تحریم‌های اعمال‌شده سال‌های اخیر و بازگشت دانشگاه‌ها به توان ملی، عنوان کرد: این مسئله موجب شد دانشگاه‌ها مسئله ارزش‌آفرینی، کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان را دنبال کرده و به‌سوی حل مشکلات جامعه حرکت کنند.

وی، افزود: در این راستا پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و دفاتر ارتباط با صنعت راه‌اندازی شد که دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با تشکل دفتر ارتباط با صنعت بحث مسئولیت اجتماعی دانشگاه و پاسخگویی به نیازهای جامعه و صنعت را دنبال کرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: امروزه در سطح دنیا دانشگاه‌هایی را به‌عنوان پیشرو و موفق می‌شناسند که در ارتباط با صنعت و جامعه فعال باشد.

حقیقی با تأکید بر اینکه در استان خوزستان با معضلات و مشکلات بسیاری مواجه هستیم، عنوان کرد: ازجمله این مشکلات می‌توان به ریزگردها، سیل سال قبل، مسائل اجتماعی، بیکاری و ... اشاره کرد که هرکدام به‌نوعی چالش‌های کلان محسوب می‌شوند؛ از سوی دیگر خوزستان دارای صنایع مادر و کلانی ازجمله نفت، گاز، کشت و صنعت‌ها و ... است که فرصت و توانمندی سرمایه‌گذاری و کسب ثروت محسوب می‌شوند.

وی، تأکید کرد: اگر از چالش‌ها به‌عنوان تهدید نام می‌بریم از سوی دیگر باید بتوانیم از ظرفیت‌های صنعتی اشاره‌شده برای کمک به رفع مشکلات جامعه استفاده کنیم. در این زمینه دانشگاه با تعریف هفت مأموریت "مدیریت و مهار ریز گردها و حفاظت از محیط‌زیست"، "توسعه و مدیریت جامع منابع آب در استان"، "توسعه پایدار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی"، "تعلیم و تربیت آموزش عالی و سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی استان خوزستان"، "توسعه فناوری‌های متناسب و کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان"، "تحقق شعار دام سالم غذای سالم و انسان سالم در استان خوزستان" و  "ظرفیت‌سازی در زبان و فرهنگ در بستر تنوع اقوام در استان خوزستان" وظایفی را برای خود مشخص کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: بیش از یک دهه است که دانشگاه شهید چمران اهواز ارتباط خود را با صنایع و جامعه بیشتر کرده و امروزه خوشبختانه قراردادها و پروژه‌های کلانی با این دانشگاه، منعقد می شود.

مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با اشاره به برخی از شاخص‌های این حوزه، گفت: با تلاش های انجام شده در این دفتر توانسته‌ایم در بخش قراردادهای منعقد از تعداد ۱۰۳ قرارداد در سال ۹۷ به ۲۲۳ قرارداد در سال ۹۸ برسیم.

دکتر افشین قنبرزاده با اشاره به سیاست‌گذاری دانشگاه برای حضور در نمایشگاه‌های صنعتی، افزود: حضور تأثیرگذار در این نمایشگاه‌ها به دلیل توانایی‌های علمی دانشگاه یکی دیگر از اقدامات مهم سال قبل در حوزه ارتباط با صنعت است.

وی، گفت: همچنین در سال ۹۸ تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت در حال اجرا دانشگاه به ۲۸۵ قرارداد، تعداد کارفرمایان طرف قرارداد به ۱۲۰ کارفرما، تعداد مجریان قراردادهای ارتباط با صنعت در حال اجرا به ۸۵ مجری قرارداد رسیده است که در تمامی این بخش‌ها نسبت به سال ۹۷ رشد قابل‌توجهی داشته‌ایم.

مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: در حال حاضر تعداد ۷۴ واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز و پارک علم و فناوری مستقر هستند.

قنبرزاده بیان کرد: سال ۹۸ درزمینه فناوری، افتخاراتی ازجمله انتخاب فناور برگزیده کشوری از دانشگاه شهید چمران اهواز، انتخاب سه طرح اعضای هیئت‌علمی در راستای حل مشکلات و رونق تولید و برگزیده شدن یکی از طرح‌ها به‌عنوان برگزیده کشوری را به دست آورده‌ایم. همچنین سال قبل در رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز رتبه ششم دانشگاه‌های کشور در ارتباط با صنعت و رتبه ۱۷۰ در کل دنیا را کسب کرده‌ایم.

وی با اشاره به برخی از فعالیت‌های انجام‌شده حوزه ارتباط با صنعت دانشگاه، اظهار کرد: طراحی و ساخت پمپ‌های سرچاهی میله‌ای و مکشی  (SRP)، فناوری ژئوشیمیایی اکتشافی، راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی گاز، تدوین برنامه پنج‌ساله شهرداری اهواز، بومی‌سازی دستگاه شبیه‌ساز پورتابل کنترل فوران چاه‌های نفت و گاز، اجرای طرح جایگزین گازوئیل با LNG برای ناوگان سنگین و ... از جمله اقدامات دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت است.

مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص مسئولیت‌های اجتماعی دانشگاه نیز، گفت: در معضل سیل سال قبل بیش از ۱۰۰ عضو هیئت‌علمی دانشگاه بدون هیچ‌گونه قراردادی با مسئولان استانی همکاری داشتند؛ همچنین امسال با شیوع بیماری کرونا اعضای هیئت‌علمی در راستای عمل به وظایف اجتماعی دو اقدام مهم ساخت دستگاه تنفس مصنوعی و بررسی بیوانفورماتیکی داروهای موجود به‌منظور یافتن کاندیدای مناسب برای مهار آنزیم پروتئاز ویروس کرونا را انجام داده‌اند.